IMG_1985.JPG

Norah Thibault

 

Your garden coach

 

Min önskan är att genom min yrkeskunskap och mina ideér kunna inspirera dig till att hitta din trädgårdspassion.

Den passion som låter innemiljöer ta sig utanför dörren och där trädgården, balkongen och uterummet blir till en naturlig förlängning av hemmets inredning. Det kan ofta vara små saker som höjer vår livsglädje i vardagen.


1977-1980

Utbildning inom trädgårdsanläggning och planering samt praktik i Malmö, Örebro och Norrköping i Sverige.

1980-1984

Praktik i Bonn, Tyskland inom gardencenter och plantskola samt studier och hortonomexamen.

1984

Flyttar tillbaka till Finland och förverkligar drömmen om att öppna ett eget gardencenter med min man Christian, som fortfarande stödjer mig i olika projekt.

1985-2009

Gröna Hörnan vid Finnovägen 34 i Esbo inleder verksamheten våren 1985. Under de följande 23 åren hade vi glädjen att få betjäna härliga kunder i de mest varierande trädgårdsärenden. Dessutom gjorde vi planeringsarbeten, höll kurser och föreläsningar samt utförde skötseljobb. Vårt motto var att erbjuda växter av hög kvalitet och ge yrkeskunnig betjäning.

IMG_6286.JPG
IMG_2631.JPG

2010 ---->

Gröna Hörnan Gardendesign tar vid efter att gardencentret har stängts. Drömmen om en friare tillvaro går i uppfyllelse. Samtidigt tar mitt arbete inom trädgårdsbranschen nya former. Under rubriken Tjänster kan du se vad jag har att erbjuda. Låt dig inspireras, jag hoppas att där finns nånting som just du kunde ha glädje och nytta av.

Kesäpiha på Yles Aamu-TV

Fyra somrar samarbetade jag med Yle och som expert i deras Aamu-tv:s Kesäpiha-inslag. Samarbetet var mycket givande och jag kan säga från hjärtat att jag njöt av varje stund!  

Pa jakt efter tips till din sommarträdgård? 
Klicka dig till några idéer här: